CIRKULÄRT LEDARSKAP

FRIDA LUNDH

En bok om hur du som ledare får förändring att hända - utan att du själv går under..!

"Idag har jag lusläst, strykt under, tänkt, inspirerats och fått en bubblande känsla i magen. Imorn kliver jag in i ny ledarroll.

5,5 år sen sist. Äldre, klokare och med din bok under armen.

Ska bli så kul! Stort tack."

 

Bokens titel – Cirkulärt ledarskap – är en flört med begreppet cirkulär ekonomi som handlar om att skapa hållbara affärsmöjligheter med fokus på kretslopp snarare än på att konsumera, slita ut och slänga. Cirkulärt ledarskap handlar om att få dig som ledare att hålla över tid genom att sluta göra konstanta uttag från din egna energireserv, och i stället skapa ett smart kretslopp, där energin kan flöda! Det kräver att vi lämnar det linjärna ledarskapet - med fokus på aktivtet, hastighet och prestation - bakom oss. Vi behöver istället lära oss mer om att lyssna och vara närvarande. Först då kan vi få riktigt stor utväxling av vårt ledarskap, och därmed hålla över tid. 

 

 

Att arbeta med människor i vars sällskap du trivs, med arbetsuppgifter som du verkligen upplever som lustfyllda och meningsfulla och med närvarande och kloka ledare

-  får energin att flöda.

 

BAKGRUND TILL BOKEN

En viktig anledning till att jag satte mig ned för att skriva den här boken var att jag träffade så många chefer inom näringslivet som mitt i livet valde att prioritera om, som helt enkelt inte orkade leda längre. Även i den offentliga sektorn ökar pressen på cheferna. En rapport (2018) från akademikernas fackliga centralorganisation Saco visar att en av fyra arbetsledare av hälsoskäl har övervägt att gå ned i tid. Sju av tio chefer tycker att arbetet är så psykiskt påfrestande att de har svårt att koppla bort det på fritiden.

Jag ville skriva en bok om hur du utvecklar ledarstrategier som gör att du håller i en snabbrörlig, digital värld. En bok som tar vid när du inte längre kan leda baserat på entusiasm, utan när du behöver en smart plan för att ta ditt ledarskap till nästa nivå.

 

 

 

”Att sätta affärsmål och resultat före människor, och tro att man då gör sitt jobb. Goda resultat är snarare en bieffekt av ens verkliga jobb, som är att arbeta med människor.”

 


ANNIE MC KEE, ledarskapsguru

(sagt om de vanligaste misstag som chefer gör)